środa, 2 kwietnia 2014

Wielkanoc: Jaja faszerowane pastą z łososiem wędzonym

Czy w twoim Wielkanocnym menu znajdzie się miejsce na te faszerowane jaja? :) Są pyszne i bardzo proste do zrobienia. Wiosenne dzięki dodatkowi szczypiorku i koperku. Majonez i chrzan nadają im świątecznego charakteru. A podane na świeżej roszponce lub kiełkach wyglądają jak otulone zieloną trawą. 
Będą pyszną ozdobą Wielkanocnego stołu!


Składniki 
/6 faszerowanych połówek jaj/

4 jaja FARMIO
50 g łososia wędzonego na zimno
1/4 czerwonej cebuli
1 łyżka posiekanego szczypioru
1 łyżka posiekanego koperku
1 łyżka majonezu
1 łyżka chrzanu
sól, pieprz

Dodatkowo
roszponka
kiełki rzodkiewki

Jaja ugotuj na twardo, obierz ze skorupek. 3 jaja przekrój na połowy, wyjmij żółtka, białka za chwilę napełnisz farszem.
1 ugotowane jajko, ugotowane żółtka, łososia i cebulę pokrój w drobną kosteczkę i dokładnie wymieszaj ze szczypiorkiem, koperkiem, majonezem i chrzanem. Dopraw do smaku.
Tak przygotowanym farszem napełnij ugotowane białka. Podawaj je na roszponce, posypane kiełkami rzodkiewki. 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Get In Touch