Planujecie już menu na Sylwestra? Może znajdzie się w nim miejsce na te faszerowane pomidory? Są bardzo smaczne, efektownie się prezentują i błyskawicznie się je przygotowuje.
Nie znam nikogo, kto nie lubi klasycznej sałatki z szynką, serem i groszkiem. Ale podana po prostu jest nudna. Za to w takich pomidorkach w kapeluszach wygląda świetnie!
Składniki (na 6-7 pomidorów)
1 puszka groszku (240 g bez zalewy)
250 g szynki lub kiełbasy
1 pęczek szczypioru
200 g żółtego sera
6-7 pomidorów
6 łyżek majonezu
sól i pieprz do smaku
Od pomidorów odkrój czapeczki, wydrąż miąższ, środek pomidorów posól i popieprz.
Groszek odsącz z zalewy. Kiełbasę lub szynkę i żółty ser pokrój w małą kostkę. Szczypiorek posiekaj. W misce wymieszaj groszek, szynkę, szczypior, ser i majonez, dopraw solą i pieprzem.
Przygotowaną sałatką napełnij pomidory, przykryj czapeczkami.
Gotowe!
Groszek odsącz z zalewy. Kiełbasę lub szynkę i żółty ser pokrój w małą kostkę. Szczypiorek posiekaj. W misce wymieszaj groszek, szynkę, szczypior, ser i majonez, dopraw solą i pieprzem.
Przygotowaną sałatką napełnij pomidory, przykryj czapeczkami.
Gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz