wtorek, 3 czerwca 2014

Makaron z truskawkami i twarogiem

Wreszcie są i ONE :) Smacznego!




Składniki
/1 porcja/

3/4 szklanki makaronu kokardki
szklanka umytych, odszypułkowanych truskawek
łyżeczka cukru pudru (opcjonalnie)
3 łyżki białego twarogu
łyżka śmietany 18 proc.
płaska łyżka cukru waniliowego

Dodatkowo
truskawki
listki mięty

Makaron ugotuj al dente według przepisu na opakowaniu
Truskawki z pudrem zmiksuj na gładki mus. Jeśli chcesz, możesz podgrzać mus w mikrofalówce. 
Twaróg rozgnieć widelcem ze śmietaną i cukrem waniliowym.

Na gorący lub zimny makaron wylej mus truskawkowy, wyłóż twaróg, całość udekoruj cząstkami truskawek i listkami świeżej mięty. Gotowe!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Get In Touch