wtorek, 10 czerwca 2014

Zupa truskawkowa z makaronem



Chyba na całym świecie nie ma łatwiejszej łatwiejszej do przygotowania i bardziej wakacyjnej zupy niż nasza truskawkowa z makaronem. Jest rewelacyjna zarówno na ciepło, jak i na zimno. Lubicie?

Składniki
/na ok. 2 litry zupy/

1 kg truskawek
2 l wody
cukier (opcjonalnie)
makaron

Umyte, odszypułkowane truskawki wrzuć do wrzącej wody. Gotuj ok. 20 minut, dosłódź według uznania. Makaron ugotuj al dente. Podawaj z zupą.
Zupa doskonale smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno.

3 komentarze:

  1. Smak dzieciństwa :) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. SUPER ZUPKA NIEZAPOMNIANA Z KOLONI...POZDRO....

    OdpowiedzUsuń
  3. HUAN POZDRAWIA SMAKOSZY-AMCIU....AMCIU...

    OdpowiedzUsuń

Get In Touch