Poza dobrym smakiem, nieustannie zachwyca mnie piękny kolor tej pasty. Spróbujcie koniecznie do ulubionego pieczywa jeśli jesteście wielbicielami bobu!
Składniki
/ok. 3/4 szklanki pasty/
/ok. 3/4 szklanki pasty/
szklanka ugotowanego, łuskanego bobu
5 listków świeżej mięty
sok wyciśnięty z 1/4 limonki
skórka starta z 1/4 limonki
duży ząbek czosnku
2 łyżki oleju rzepakowego
duży ząbek czosnku
2 łyżki oleju rzepakowego
łyżka z górką posiekanego koperku
do smaku: sól i świeżo mielony pieprz
Bób, miętę, sok i skórkę z limonki, czosnek i olej zmiksuj w blenderze na gładką pastę. Teraz dodaj koperek, dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z ulubionym pieczywem. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz